Picanha, oftewel het staartstuk van het rund. Een heerlijk stuk vlees met een mooie laag vet.
Ingrediënten
✓ 1kg black tiger gamba’s
✓ 3 tenen knoflook
✓ 1 verse ananas
✓ 4el ketjap manis
✓ 3el wweet chilisaus
✓ 2el gembersiroop
✓ Platte peterselie
✓ Stokbrood
✓ 3 tenen knoflook
✓ 1 verse ananas
✓ 4el ketjap manis
✓ 3el wweet chilisaus
✓ 2el gembersiroop
✓ Platte peterselie
✓ Stokbrood
3-4 personen
20 min. voorbereiding
5 min. bereiding
25 min. totaal
Voorbereiding
1. Steek de BBQ aan en verwarm tot 180 graden met een skillet op direct vuur.
2. Snij de ananas, verwijder de kern en snij in blokjes van ca. 1,5 x 1,5cm.
3. Snij de knoflook en peterselie fijn.
4. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.



Bereiding
1. Bak wanneer de BBQ en skillet of wok op temperatuur zijn de knoflook aan.
2. Voeg daarna de gamba’s toe en bak ze in 2-3 minuten mooi roze aan beide kanten.
3. Voeg vervolgens de gembersiroop, sweet chilisaus en ketjap toe en roer goed door.
4. Als laatste mogen de blokjes ananas erbij en verwarm nog een minuut.
5. Haal de skillet van het vuur en garneer met de peterselie.
Eet smakelijk!

Meer grill inspiratie
Gegrilde maiskolven
Op zoek naar groenten voor bij een mooi stuk vlees? Doe er gegrilde maiskolven bij!
Gamba’s in knoflookboter
Gamba's in knoflookboter, geserveerd met stokbrood want dit wil je echt dippen!