Op zoek naar groenten voor bij een mooi stuk vlees? Doe er gegrilde maiskolven bij!
Picanha reversed sear
Ingrediënten
✓ 1,5 kg Picanha
✓ Peper en zout
✓ Peper en zout
4 personen
10 min. voorbereiding
80 min. bereiding
90 min. totaal
Voorbereiding
- Verwarm de BBQ indirect voor voor op 100 graden.
- Verwijder overtollig vet en vlies.
- Snij het vet kruislinks in en bestrooi de vetkant met zout en de vleeskant met peper en zout.



Bereiding
- Gaar de picanha tot 48 graden kerntemperatuur op 100 graden.
- Haal de picanha van de BBQ zodra de kerntemperatuur is bereikt en dek losjes af onder aluminiumfolie.
- Maak de BBQ in de tussentijd klaar om direct te grillen met een gietijzeren rooster op 220 graden. Dit zal ca. 10 minuten duren.
- Grill de picanha af. Start met de vleeskant (2x 1,5 min.) en draai daarna om naar de vetkant 2x 1,5 min. Dit zal voor aardig wat rookontwikkeling zorgen. Pas ook op met het openmaken van de dome, Doe dit rustig aan in twee stappen om een steekvlam te voorkomen.
- Als de picanha rondom mooi is afgegrilld haal je het van de BBQ en is het tijd om het vlees te trancheren. Doe dit tegen de draad in.
- Serveer met groenten of salade. Of met pasta zoals op de foto!
Tip: gooi ook eens een blokje rookhout in het vuur om weer een andere smaaksensatie te krijgen. Rookhout van rode wijnvaten doen het erg goed!
Eet smakelijk!

Meer grill inspiratie
Gamba’s in knoflookboter
Gamba's in knoflookboter, geserveerd met stokbrood want dit wil je echt dippen!
Zeebaars gerookt op cederhout
Een zeebaars is toch echt het lekkerst van de BBQ. Met de mooie smaak van het cederhout geef je er een mooie twist aan!