Gerookte Vitello Tonato

Ingrediënten

Kalfsmuis
✓ Kalfsmuis van 800g

Rub
✓ 1 el paprikapoeder
✓ 1 el gerookt paprikapoeder
✓ ½ tl cayennepeper

Tonijnmayonaise
✓ 1 blikje tonijn op olie
✓ 1 el kappertjes
✓ 3-4 el mayonaise
✓ sap van ½ citroen

Garnering
✓ 125 g gemengde sla
✓ 10 kapperappeltjes
✓ 1 el kappertjes
✓ 1 citroen

4 personen

}

10 min. voorbereiding

}

60 min. bereiding

}

70 min. totaal

Voorbereiding

1. Mix alle ingrediënten voor de rub.
2. Bestrooi de kalfsmuis met de ingrediënten van de rub.

Bereiding

1. Strooi een handje hickory wood chips (of hickory chunck) over de houtskool, plaats het hitteschlid, RVS-rooster en daarop de kalfsmuis.
2. Laat de kalfsmuis met een kernthermometer garen tot een temperatuur van 52 °C
3. Maak in de tussentijd de tonijnmayonaise. Laat de kappertjes uitlekken en mix alle ingrediënten in de blender tot een mooie gladde saus. Breng op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast.
4. Als de kalfsmuis de kerntemperatuur heeft bereikt haal je hem uit de BBQ en laat je hem afkoelen. Zodra de kalfsmuis is afgekoeld wikkel je deze in folie en bewaar je deze ook in de koelkast tot serveren.
5. Snijd vlak voor het serveren de kalfsmuis in mooie dunne plakjes. Laat de kapperappeltjes en kappertjes uitleggen. Halveer een deel van de kapperappeltjes in de lengte.
6. Verdeel de gemende sla over de borden. Leg daarop de plakjes kalfsmuis, dresseer met tonijnmayonaise en garneer met de hele en halve kapperappeltjes, kappertjes en rasp van citroen.

Eet smakelijk!

Meer grill inspiratie

Picanha reversed sear

Picanha reversed sear

Picanha, oftewel het staartstuk van het rund. Een heerlijk stuk vlees met een mooie laag vet.

Gegrilde maiskolven

Gegrilde maiskolven

Op zoek naar groenten voor bij een mooi stuk vlees? Doe er gegrilde maiskolven bij!