Picanha, oftewel het staartstuk van het rund. Een heerlijk stuk vlees met een mooie laag vet.
Gamba’s in knoflookboter
Ingrediënten
✓ 1kg 13/15 Black tiger gamba’s
✓ 3 tenen knoflook
✓ 4 el olijfolie
✓ 100g kruidenboter (zelf gemaakt)
✓ Peterselie (garnering)
✓ Stokbrood
4 personen
20 min. voorbereiding
5 min. bereiding
25 min. totaal
Voorbereiding
- Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
- Snij de knoflook in kleine stukjes en doe samen met de olijfolie en gepelde gamba’s in een schaal en zet afgedekt in de koelkast weg voor 1-2 uur.
- Verwarm de BBQ met een gietijzeren pan of wok op direct vuur voor op 180 graden.



Bereiding
- Bak de gamba’s ca. 1 minuut per kant tot ze mooi roze zijn.
- Voeg de knoflookboter toe en roer door tot het goed gesmolten is.
- Haal de gietijzeren pan van het vuur en garneer met peterselie.
- Serveer met stokbrood
Eet smakelijk!

Meer grill inspiratie
Gegrilde maiskolven
Op zoek naar groenten voor bij een mooi stuk vlees? Doe er gegrilde maiskolven bij!
Zeebaars gerookt op cederhout
Een zeebaars is toch echt het lekkerst van de BBQ. Met de mooie smaak van het cederhout geef je er een mooie twist aan!