Picanha, oftewel het staartstuk van het rund. Een heerlijk stuk vlees met een mooie laag vet.
Ingrediënten
✓ 2 el kaneelpoeder
✓ 3 el donkere basterdsuiker
✓ 1 verse ananas
✓ Kaneelijs
✓ Munt
✓ witte rum (optioneel)
✓ 3 el donkere basterdsuiker
✓ 1 verse ananas
✓ Kaneelijs
✓ Munt
✓ witte rum (optioneel)
6 personen
70 min. voorbereiding
10 min. bereiding
80 min. totaal
Voorbereiding
1. Meng de donkere suiker en de kaneelpoeder.
2. Snij de schil van de ananas en snij in plakken van ca. 1 cm dik. Verwijder de kern met een kookring.
3. Bestrooi de schijven ananas met het mengsel van kaneel en donkere suiker en laat 1 uur in de koelkast staan.



Bereiding
1. Grill de ananasschijven 3 minuten per kant op het gietijzeren rooster totdat er mooie grillstrepen ontstaan
2. Serveer de ananas op een bord met een bolletje kaneelijs en garneer met de munt.
3. Voor de liefhebber: besprenkel met een klein beetje witte rum
Eet smakelijk!

Meer grill inspiratie
Gegrilde maiskolven
Op zoek naar groenten voor bij een mooi stuk vlees? Doe er gegrilde maiskolven bij!
Gamba’s in knoflookboter
Gamba's in knoflookboter, geserveerd met stokbrood want dit wil je echt dippen!