Picanha, oftewel het staartstuk van het rund. Een heerlijk stuk vlees met een mooie laag vet.
Gegrilde maiskolven
Ingrediënten
✓ 4 Maiskolven
✓ 1 teentje knoflook
✓ 4 el Olijfolie
✓ Zout & peper
✓ 1 teentje knoflook
✓ 4 el Olijfolie
✓ Zout & peper
4 personen
10 min. voorbereiding
15 min. bereiding
25 min. totaal
Voorbereiding
- Maak de maiskolven schoon, verwijder de groene bladen.
- Hak de knoflook fijn en meng met de olijfolie. Het allerlekkerste is om dit 1-2 uur te laten trekken zodat de olie en knoflook lekker mengen.
- Smeer de maiskolven in met het mengsels van olijfolie en knoflook.
- verwarm de BBQ voor op 200 graden (directe hitte)


Bereiding
- Leg de maiskolven op het rooster en draai een kwartslag na ca. 2-3 minuten.
- Zorg ervoor dat de mais rondom mooi is gekleurd
- Garneer met peper en zout naar smaak. Het heeft heel weinig nodig.
Tip: mais is een echt seizoensgroente. In augustus en september koop je het vers in de supermarkt of oogst je het op je eigen land.
Eet smakelijk!

Meer grill inspiratie
Gamba’s in knoflookboter
Gamba's in knoflookboter, geserveerd met stokbrood want dit wil je echt dippen!
Zeebaars gerookt op cederhout
Een zeebaars is toch echt het lekkerst van de BBQ. Met de mooie smaak van het cederhout geef je er een mooie twist aan!