Mosselen Provençaalse wijze

Ingrediënten

✓ 4kg Mosselen
✓ 10 Tomaten
✓ 40g Boter
✓ 8 Sjalotten
✓ 250g Crème fraîche
✓ 4 Stengels tijm
✓ 4 stengels rozemarijn
✓ 4 stengels salie
✓ 8 tenen knoflook
✓ 4 eetlepels peterselie
✓ 400 ml witte wijn
✓ Franse frietjes
✓ Stokbrood (om te dippen)

4 personen

}

20 min. voorbereiding

}

10 min. bereiding

}

30 min. totaal

Voorbereiding

  1. Verwarm de BBQ met direct vuur naar 180 graden en verwarm een grote Dutch Oven of wok voor.
  2. Spoel de mosselen schoon en verwijder kapotte mosselen.
  3. Snij de knoflook en ui fijn en tomaten in blokjes.
  4. Maak een bosje van de kruiden (rozemarijn, tijm en salie)

Bereiding

  1. Voeg als de BBQ en Dutch Oven of wok op temperatuur zijn de boter toe.
  2. Fruit eerst de ui en knoflook kort aan en voeg vervolgens de rozemarijn, tijm en salie toe.
  3. Voeg de mosselen toe en blus af met witte wijn. Sluit de deksel van de BBQ.
  4. Kook een paar minuten en roer of schud af en toe om.
  5. Verwijder het bosje kruiden.
  6. Voeg de tomatenblokjes en crème fraîche toe wanneer de mosselen open staan en roer door.
  7. Haal de pan van het vuur en garneer met peterselie.
  8. Serveer met Franse frietjes en stokbrood.

Eet smakelijk!

Provençaalse mosselen

Meer grill inspiratie

Picanha reversed sear

Picanha reversed sear

Picanha, oftewel het staartstuk van het rund. Een heerlijk stuk vlees met een mooie laag vet.

Gegrilde maiskolven

Gegrilde maiskolven

Op zoek naar groenten voor bij een mooi stuk vlees? Doe er gegrilde maiskolven bij!