Zeebaars gerookt op cederhout

Ingrediënten

✓ 2 Zeebaars
✓ 1 Citroen
✓ Tijm
✓ Viskruiden
✓ Olijfolie

2 personen

}

10 min. voorbereiding

}

20 min. bereiding

}

30 min. totaal

Voorbereiding

  1. Verwarm de BBQ op direct vuur naar 190 graden.
  2. Verwijder de vinnen, ingewanden en de schubben. Snij de vis diagonaal in.
  3. Besprenkel de vis met olijfolie en vervolgens met kruiden aan de binnen, en buitenzijde.
  4. Snij de citroen in partjes en leg ze bovenop en in de vis. Doe hetzelfde met de tijm.

Bereiding

  1. Leg de vis met het plankje op de BBQ en gril de vis in ca. 15-20 minuten gaar.
  2. Serveer met gebakken aardappels en gegrilde groenten.

Eet smakelijk!

Gegrilde zeebaars met groenten

Meer grill inspiratie

Picanha reversed sear

Picanha reversed sear

Picanha, oftewel het staartstuk van het rund. Een heerlijk stuk vlees met een mooie laag vet.

Gegrilde maiskolven

Gegrilde maiskolven

Op zoek naar groenten voor bij een mooi stuk vlees? Doe er gegrilde maiskolven bij!