OVER

Mijn passie voor goed eten is ontstaan tijdens mijn tijd in de horeca. Terwijl ik Commerciële Economie studeerde, werkte ik 20 tot 30 uur per week in verschillende horecazaken. Ik bouwde vriendschappen op met chef-koks en ontdekte wat écht goed eten is!

Van hobbykok tot pitmaster!

Leuk dat je hier bent! Ik ben Maarten, 38 jaar, en woonachtig in het mooie Amersfoort. Mijn liefde voor eten is groot, maar alles wat van mijn Big Green Eggs afkomt, is om je vingers bij af te likken. Je leest het goed: twee stuks! Goed eten is lekker, maar de BBQ geeft net dat beetje extra.

Dit heeft natuurlijk een voorgeschiedenis. Ooit begon ik in de horeca als afwasser en later in de bediening. De keuken trok me altijd al aan. Wanneer het rustig was vond ik het geen probleem om te helpen met de mise-en-place. Wanneer het rustig was, sprong ik graag bij met de mise-en-place of keek ik mee hoe de gerechten werden bereid. Ik wilde precies weten hoe en waarom iets werd gemaakt. En ja, ik heb zelfs wel eens de koude kant gedraaid toen een kok ziek werd met Kerst!

Meer dan 10 jaar heb ik in verschillende horecazaken gewerkt. En natuurlijk veel gegeten! Van sterrenrestaurants tot knusse bistro’s; ieder heeft zijn eigen charme en stijl, en ik geniet van beide evenveel.

Maarten bEGGyardChef

Overdragen van BBQ-kennis

Buitenkeuken bEGGyardChef
Bouw buitenkeuken

Als kind vond ik het al fascinerend. Toen ik eenmaal een eigen huis had, kwam er meteen een BBQ, weliswaar op gas. Maar één ding stond vast: zodra er een “grote-mensen-huis” kwam, zou er ook een echte BBQ komen. De Big Green Egg Medium, compleet met een zelfgebouwde buitenkeuken, was sneller klaar dan de rest van het huis, zoals je wel kunt begrijpen. Nog geen jaar later ruilde ik de Medium in voor een Large, en inmiddels is er ook een MiniMax aan de familie toegevoegd. Mijn liefde voor koken verschoof steeds meer naar de achtertuin. Regen of kou maakte niet uit; eten van de Big Green Egg deden we altijd.

In 2020 startte ik mijn eigen Instagram-kanaal, @bEGGyardChef, om een dagboek bij te houden van de gerechten die ik op de EGG maakte, in onze achtertuin. Zo werd de naam bEGGyardChef geboren. De online BBQ-wereld bleek enorm, en ik sloot me aan bij de community. Al snel kreeg ik steeds vaker de vraag of ik een keer wilde komen koken of een demo/workshop wilde geven. Toen besefte ik dat ik inmiddels veel kennis had opgedaan, en ik draag die kennis graag over om anderen net zo veel plezier te laten beleven aan BBQ-en als ikzelf.

Coquilles op zeekraal
Yakitori spiesen

Jouw bEGGyardChef

Na een aantal leuke samenwerkingen met de lokale slager in Amersfoort besloot ik om er serieus werk van te maken. Ik deel mijn enthousiasme en kennis graag met andere BBQ-liefhebbers. Naast workshops kun je me ook inschakelen voor een volledig verzorgd BBQ-diner op locatie!

N

Workshop - starters

N

Workshop - gevorderden

N

Workshop - expert

N

BBQ op locatie (private dining)

Volg mij op Instagram